TIAN PROVENÇAL

Krásně jednoduchá a efektní úprava letní zeleniny. Tenhle typický pokrm provensálské kuchyně dá vyniknout přirozené chuti zeleniny a olivového oleje. Podává se jen tak samotný jako lehká večeře s kouskem bagetky, jako předkrm nebo příloha k rybě nebo masu. Se skleničkou vína samozřejmě????????

Pekáček vytřete olivovým olejem a úhledně do něj naskládejte na tenké plátky nakrájenou zeleninu (cukety, rajčata, cibuli, případně brambory, papriku, lilek atd.). Proložte plátky česneku a snítkami tymiánu (můžete také posypat provensálským kořením nebo drceným bobkovým listem). Ráda přidávám ještě špetku drceného divokého pepře bourbon a posypu nakrájeným přírodním sýrem (nemusí být). 

Nakonec lehce osolte a zakápněte olivovým olejem. Zapékejte pomalu při 190 °C asi hodinu.

Podávejte s kouskem bagety a lahodným vínem z oblasti Côtes du Rhône.


 

Doporučujeme

ACANTALYS ROSÉ 2022

ACANTALYS ROSÉ 2022
289 Kč

CUVÉE ROYALE 2024

CUVÉE ROYALE 2024
309 Kč

LE CHȆNE NOIR 2022

LE CHȆNE NOIR 2022
249 Kč

GRENAT 2020

GRENAT 2020
259 Kč