ZELENÝ CHŘEST S KŘUPAVOU SUŠENOU PANCETTOU
Zelený chřest omyjte a odlomte dřevnaté konce (výhodou lámání je, že chřest přirozeně praskne přesně v místě, kde přechází zdřevnatělá část do té křehké a lahodné). Svažte je režnou nití asi po osmi výhoncích a vložte do vysokého hrnce s vařící vodou, do které jste přidali trošku soli, cukru, citrónu nebo vinného octa a másla. Ideální je, pokud z vody vykukují jen hlavičky, které se tak vaří v páře. Podle tloušťky výhonků vařte 3 až 4 minuty. Na talíři obložte vařenými vejci, posypte na sucho opraženou sušenou šunkou (použili jsme náš vlastní, luxusní domácí sušený bůček http://www.francouzskevino.com/index.php/francouzske-vino-akcni-nabidka-uvod/aktuality/164-coppa-pancetta-bresaola-a-spol), hoblinkami parmazánu a polijte rozpuštěným máslem (můžete v něm rozšlehat trošku dijonské hořčice).
Hodí se s bílým pečivem a krásně ladí například s tímto růžovým vínem: http://francouzskevino.com/index.php/francouzske-vino-rhonea-beaumes-de-venise/novinka-rosemarie-detail