DIVOKÝ PEPŘ BOURBON 10 g (V SÁČKU)
Aroma je klasicky pepřové, má ale specifický dřevitý, zemitý nádech se znaky pryskyřice.
V jeho jemné vůni najdeme i tóny citrusů a sladkého ovoce.
Svěží pikantní chuť v ústech dlouho přetrvává. Pálivost nastupuje pomalu a není tak silná jako u černého nebo bílého pepře.
59 Kč
s DPH
O produktu
Pepř bourbonský (Piper borbonense), neboli "Voatsiperiferi", je divoce rostoucí pepř z Madagaskaru. Název pochází z místního nářečí "Voa" - plod a "Tsiperifery" - místní název pro tuto rostlinu.
Jedná se o liánu až 20 metrů dlouhou, jejíž plody jsou malé bobule s řapíkem. Roste v deštném pralese na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Plazivé rostliny využívají jako oporu vysoké stromy a proto je sběr pepřových zrnek velmi obtížný.
Zpracování divokého pepře je složitý proces, protože pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou velmi křehká. Na výrobu jednoho kilogramu bourbonského pepře je potřeba deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Proto je tento druh pepře velmi vzácný.
Jedná se o liánu až 20 metrů dlouhou, jejíž plody jsou malé bobule s řapíkem. Roste v deštném pralese na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Plazivé rostliny využívají jako oporu vysoké stromy a proto je sběr pepřových zrnek velmi obtížný.
Zpracování divokého pepře je složitý proces, protože pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou velmi křehká. Na výrobu jednoho kilogramu bourbonského pepře je potřeba deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Proto je tento druh pepře velmi vzácný.
Doporučení
Hodí se do čerstvých zeleninových, zejména rajčatových salátů, k vepřovému, jehněčímu, ale i rybímu masu. Úžasný je tento pepř ve spojení s foie gras.
Je ideálním doplňkem k měkkým, bílým kozím a ovčím sýrům. Zajímavě ochutí také paštiky, nakládané okurky a zeleninu.
Díky příjemně nasládlé chutí se používá také k doladění dezertů, které obsahují ovoce (jahody, třešně, jablka, hrušky) nebo čokoládu.
Bourbonský pepř se s oblibou používá k dochucení marinovaných jehněčích plátků salátu "tabbouleh", foie gras s citronem a olivovým olejem, nebo čerstvého kozího či ovčího sýra s mangem.
U nás doma je naprosto nepostradatelnou ingrediencí do sušených mas (vepřové i hovězí) a klobás.
TIP - Vyzkoušejte naše recepty:
https://www.francouzskydum.cz/cz/recepty/52-korenene-hovezi-roladky-s-olivami-a-bylinkami
Je ideálním doplňkem k měkkým, bílým kozím a ovčím sýrům. Zajímavě ochutí také paštiky, nakládané okurky a zeleninu.
Díky příjemně nasládlé chutí se používá také k doladění dezertů, které obsahují ovoce (jahody, třešně, jablka, hrušky) nebo čokoládu.
Bourbonský pepř se s oblibou používá k dochucení marinovaných jehněčích plátků salátu "tabbouleh", foie gras s citronem a olivovým olejem, nebo čerstvého kozího či ovčího sýra s mangem.
U nás doma je naprosto nepostradatelnou ingrediencí do sušených mas (vepřové i hovězí) a klobás.
TIP - Vyzkoušejte naše recepty:
https://www.francouzskydum.cz/cz/recepty/52-korenene-hovezi-roladky-s-olivami-a-bylinkami
Dostupnost
SklademKód: 0302
Hmotnost [g] | 10 |