CLAIRETTE DE DIE TRADITION BIO

Víno má světle zlatou barvu s extrémně jemným perlením. Ve vůni je mohutné a svěží, s tóny liči, manga a bílé broskve. Na patře přináší směs odrůd Muškát a Clairette příjemnou rovnováhu mezi sladkostí a svěžestí, s muškátovým a exotickým aroma. 

379 Kč
s DPH


O produktu

Víno je vyrobeno tradiční metodou předávanou z generace na generaci. Po vylisování mošt kvasí při velmi nízké teplotě, poté se tento polokvašený mošt stáčí do lahví. Fermentace částečně pokračuje z hroznového cukru, čímž vzniká přirozeně sladké a šumivé víno s nízkým obsahem alkoholu (7 až 9 %). Po kvašení v klimatizovaném sklepě se usazeniny odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (remuage). Následuje odstřelení kalů zmrazením, bez přelévání nebo filtrace. Plyn pochází výhradně z fermentace.

Malé rodinné bio vinařství RASPAIL Jean-Claude & Fils už po čtyři generace vyrábí proslulá šumivá vína Clairette de Die a Crémant de Die podle dávného rodinného know-how. Na 15 hektarech vinic na kamenitých a slunných stráních v malebné, hornaté oblasti Drôme pracují v ekologickém režimu už od roku 1997.

Přísně dodržují postupy pěstování i výroby vína předávané z generace na generaci, a moderní postupy využívají uvážlivě. Neaplikují pesticidy, chemická hnojiva ani herbicidy, hrozny sklízí a třídí výhradně ručně. Usazeniny vzniklé fermentací odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (rémuage sur pupitre), kde se postupně, po malých částech zvětšuje úhel náklonu lahví. 

Výsledkem jejich poctivé práce a mnohaleté zkušenosti jsou špičková vína s výjimečně lahodnou chutí a jemným perlením, hojně oceňovaná v mezinárodních soutěžích i ve Francii.

 

Složení

75 % Muscat a petits grains
25 % Clairette Blanche

Doporučení

Vychutnejte si tento Clairette jako aperitiv, k dezertům, nebo jen tak pro potěšení.
  Doporučená teplota podávání: 4 až 6 °C

Dostupnost

Skladem
Kód: 0433
Zbytkový cukr sladké
Barva bílé