CLAIRETTE DE DIE TRADITION BIO
Víno má světle zlatou barvu s extrémně jemným perlením. Ve vůni je mohutné a svěží, s tóny liči, manga a bílé broskve. Na patře přináší směs odrůd Muškát a Clairette příjemnou rovnováhu mezi sladkostí a svěžestí, s muškátovým a exotickým aroma.
379 Kč
s DPH
O produktu
Víno je vyrobeno tradiční metodou předávanou z generace na generaci. Po vylisování mošt kvasí při velmi nízké teplotě, poté se tento polokvašený mošt stáčí do lahví. Fermentace částečně pokračuje z hroznového cukru, čímž vzniká přirozeně sladké a šumivé víno s nízkým obsahem alkoholu (7 až 9 %). Po kvašení v klimatizovaném sklepě se usazeniny odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (remuage). Následuje odstřelení kalů zmrazením, bez přelévání nebo filtrace. Plyn pochází výhradně z fermentace.
Malé rodinné bio vinařství RASPAIL Jean-Claude & Fils už po čtyři generace vyrábí proslulá šumivá vína Clairette de Die a Crémant de Die podle dávného rodinného know-how. Na 15 hektarech vinic na kamenitých a slunných stráních v malebné, hornaté oblasti Drôme pracují v ekologickém režimu už od roku 1997.
Přísně dodržují postupy pěstování i výroby vína předávané z generace na generaci, a moderní postupy využívají uvážlivě. Neaplikují pesticidy, chemická hnojiva ani herbicidy, hrozny sklízí a třídí výhradně ručně. Usazeniny vzniklé fermentací odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (rémuage sur pupitre), kde se postupně, po malých částech zvětšuje úhel náklonu lahví.
Výsledkem jejich poctivé práce a mnohaleté zkušenosti jsou špičková vína s výjimečně lahodnou chutí a jemným perlením, hojně oceňovaná v mezinárodních soutěžích i ve Francii.
Malé rodinné bio vinařství RASPAIL Jean-Claude & Fils už po čtyři generace vyrábí proslulá šumivá vína Clairette de Die a Crémant de Die podle dávného rodinného know-how. Na 15 hektarech vinic na kamenitých a slunných stráních v malebné, hornaté oblasti Drôme pracují v ekologickém režimu už od roku 1997.
Přísně dodržují postupy pěstování i výroby vína předávané z generace na generaci, a moderní postupy využívají uvážlivě. Neaplikují pesticidy, chemická hnojiva ani herbicidy, hrozny sklízí a třídí výhradně ručně. Usazeniny vzniklé fermentací odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (rémuage sur pupitre), kde se postupně, po malých částech zvětšuje úhel náklonu lahví.
Výsledkem jejich poctivé práce a mnohaleté zkušenosti jsou špičková vína s výjimečně lahodnou chutí a jemným perlením, hojně oceňovaná v mezinárodních soutěžích i ve Francii.
Složení
75 % Muscat a petits grains
25 % Clairette Blanche
25 % Clairette Blanche
Doporučení
Vychutnejte si tento Clairette jako aperitiv, k dezertům, nebo jen tak pro potěšení.
Doporučená teplota podávání: 4 až 6 °C
Doporučená teplota podávání: 4 až 6 °C
Dostupnost
SklademKód: 0433
Zbytkový cukr | sladké |
Barva | bílé |