CRÉMANT DE DIE Brut (šlechtěno v dubu) BIO

Víno má krásně zlatou barvu, která je známkou zrání v sudu. Bublinky jsou velmi jemné. Vůně má velmi komplexní, květinové a kořenité aroma. V chuti se jemně snoubí struktura, olejovitost a svěžest, s aroma dušených jablek, toastu a koření. 

419 Kč
s DPH


O produktu

Víno je vyrobeno tradiční metodou, zraje v dubových sudech až do jara, následuje zrání v lahvi 2 až 3krát delší, než stanoví pravidla apelace. To umožňuje, aby se rozvinul jeho buket a aromatická komplexnost. Po kvašení v klimatizovaném sklepě se usazeniny odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu. Následuje odstřelení kalů zmrazením, bez přelévání nebo filtrace. Plyn pochází výhradně z fermentace.

Malé rodinné bio vinařství RASPAIL Jean-Claude & Fils už po čtyři generace vyrábí proslulá šumivá vína Clairette de Die a Crémant de Die podle dávného rodinného know-how. Na 15 hektarech vinic na kamenitých a slunných stráních v malebné, hornaté oblasti Drôme pracují v ekologickém režimu už od roku 1997.

Přísně dodržují postupy pěstování i výroby vína předávané z generace na generaci, a moderní postupy využívají uvážlivě. Neaplikují pesticidy, chemická hnojiva ani herbicidy, hrozny sklízí a třídí výhradně ručně. Usazeniny vzniklé fermentací odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (rémuage sur pupitre), kde se postupně, po malých částech zvětšuje úhel náklonu lahví. 

Výsledkem jejich poctivé práce a mnohaleté zkušenosti jsou špičková vína s výjimečně lahodnou chutí a jemným perlením, hojně oceňovaná v mezinárodních soutěžích i ve Francii.

Složení

65 % Clairette Blanche
30 % Aligoté
5 % Muscat a petits grains

Doporučení

Hodí se jako aperitiv, k rybám a mořským plodům, drůbežímu a bílému masu.

Doporučená teplota podávání: 6 až 8°C
 

Dostupnost

Skladem
Kód: 0432
Zbytkový cukr suché
Barva bílé