CRÉMANT DE DIE CUVÉE FLAVIEN Brut Extra BIO
Víno má hlubokou, zářivě zlatou barvu. Bubliny jsou extrémně jemné. Bohatá vůně s tóny vosku, koření a kandovaného ovoce svědčí o výjimečné kvalitě vína ze starých vinic. Chuť je v dokonalé harmonii s vůní, velmi vyvážená a jemná.
399 Kč
s DPH
O produktu
Víno je vyrobeno tradiční metodou, doba zrání v láhvi je 2x až 3x delší, než stanoví pravidla apelace. To umožňuje, aby se naplno rozvinulo jeho aroma a komplexnost. Po kvašení v klimatizovaném sklepě se usazeniny odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu a následuje odstřelení kalů zmrazením, bez přelévání či filtrace. Plyn pochází výhradně z fermentace.
Malé rodinné bio vinařství RASPAIL Jean-Claude & Fils už po čtyři generace vyrábí proslulá šumivá vína Clairette de Die a Crémant de Die podle dávného rodinného know-how. Na 15 hektarech vinic na kamenitých a slunných stráních v malebné, hornaté oblasti Drôme pracují v ekologickém režimu už od roku 1997.
Přísně dodržují postupy pěstování i výroby vína předávané z generace na generaci, a moderní postupy využívají uvážlivě. Neaplikují pesticidy, chemická hnojiva ani herbicidy, hrozny sklízí a třídí výhradně ručně. Usazeniny vzniklé fermentací odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (rémuage sur pupitre), kde se postupně, po malých částech zvětšuje úhel náklonu lahví.
Výsledkem jejich poctivé práce a mnohaleté zkušenosti jsou špičková vína s výjimečně lahodnou chutí a jemným perlením, hojně oceňovaná v mezinárodních soutěžích i ve Francii.
Malé rodinné bio vinařství RASPAIL Jean-Claude & Fils už po čtyři generace vyrábí proslulá šumivá vína Clairette de Die a Crémant de Die podle dávného rodinného know-how. Na 15 hektarech vinic na kamenitých a slunných stráních v malebné, hornaté oblasti Drôme pracují v ekologickém režimu už od roku 1997.
Přísně dodržují postupy pěstování i výroby vína předávané z generace na generaci, a moderní postupy využívají uvážlivě. Neaplikují pesticidy, chemická hnojiva ani herbicidy, hrozny sklízí a třídí výhradně ručně. Usazeniny vzniklé fermentací odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (rémuage sur pupitre), kde se postupně, po malých částech zvětšuje úhel náklonu lahví.
Výsledkem jejich poctivé práce a mnohaleté zkušenosti jsou špičková vína s výjimečně lahodnou chutí a jemným perlením, hojně oceňovaná v mezinárodních soutěžích i ve Francii.
Složení
65 % Clairette Blanche, 30 % Aligoté, 5 % Muscat à petits grains
Doporučení
Hodí se jako aperitiv, k rybám a mořským plodům, sushi, drůbežímu a bílému masu.
Doporučená teplota podávání: 6 až 8°C
Doporučená teplota podávání: 6 až 8°C
Dostupnost
SklademKód: 0431
Zbytkový cukr | suché |
Barva | bílé |