CRÉMANT DE DIE CUVÉE FLAVIEN Brut Extra BIO

Víno má hlubokou, zářivě zlatou barvu. Bubliny jsou extrémně jemné. Bohatá vůně s tóny vosku, koření a kandovaného ovoce svědčí o výjimečné kvalitě vína ze starých vinic. Chuť je v dokonalé harmonii s vůní, velmi vyvážená a jemná. 
 

399 Kč
s DPH


O produktu

Víno je vyrobeno tradiční metodou, doba zrání v láhvi je 2x až 3x delší, než stanoví pravidla apelace. To umožňuje, aby se naplno rozvinulo jeho aroma a komplexnost. Po kvašení v klimatizovaném sklepě se usazeniny odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu a následuje odstřelení kalů zmrazením, bez přelévání či filtrace. Plyn pochází výhradně z fermentace.

Malé rodinné bio vinařství RASPAIL Jean-Claude & Fils už po čtyři generace vyrábí proslulá šumivá vína Clairette de Die a Crémant de Die podle dávného rodinného know-how. Na 15 hektarech vinic na kamenitých a slunných stráních v malebné, hornaté oblasti Drôme pracují v ekologickém režimu už od roku 1997.

Přísně dodržují postupy pěstování i výroby vína předávané z generace na generaci, a moderní postupy využívají uvážlivě. Neaplikují pesticidy, chemická hnojiva ani herbicidy, hrozny sklízí a třídí výhradně ručně. Usazeniny vzniklé fermentací odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (rémuage sur pupitre), kde se postupně, po malých částech zvětšuje úhel náklonu lahví. 

Výsledkem jejich poctivé práce a mnohaleté zkušenosti jsou špičková vína s výjimečně lahodnou chutí a jemným perlením, hojně oceňovaná v mezinárodních soutěžích i ve Francii.

Složení

65 % Clairette Blanche, 30 % Aligoté, 5 % Muscat à petits grains

Doporučení

Hodí se jako aperitiv, k rybám a mořským plodům, sushi, drůbežímu a bílému masu.

Doporučená teplota podávání: 6 až 8°C

Dostupnost

Skladem
Kód: 0431
Zbytkový cukr suché
Barva bílé