CELÁ VANILKA BOURBON Z MADAGASKARU
Vysoce kvalitní celé vanilkové lusky vypěstované na plantážích rodinné farmy v Madagaskaru.
Délka přibližně 18 - 19 cm, hmotnost 3,7 - 4,1 g, vlhkost 30 % (vhodná k okamžitému použití v kuchyni, ale při vhodném skladování vydrží i desítky let).
Na dotaz
O produktu
Způsob pěstování a zpracování vanilky se v rodině farmářů v Madagaskaru dědí už desítky let z generace na generaci a dodnes se nezměnil. Rodina pracuje s plným respektem k tradici a k životnímu prostředí.
Vanilka z Madagaskaru je považována za nejlepší na světě. Jedinečnost a rozmanitost aromatických složek je dána kombinací klimatických a půdních podmínek, nadmořské výšky, blízkosti moře a také tradičními metodami zpracování. Na rozdíl od mexické vanilky obsahuje vanilka z Madagaskaru až dvojnásobné množství přírodního vanilinu, ve srovnání s indonéskou vanilkou pak navíc ještě další aromatické látky, které jí dodávají výraznou chuť a nezaměnitelnou vůni.
Vanilka se samozřejmě používá při vaření (k připravovanému pokrmu můžete vložit celý lusk, nebo nožem vyškrabat semínka). Má ale své místo i v medicíně, protože stimuluje nervový systém a působí proti revmatismu, v parfémářství se zase podílela třeba na úspěchu slavného parfému Chanel č. 5.
Tipy na použití celé vanilky:
- K aromatizaci cukru: vložte celý vanilkový lusk do uzavíratelné nádoby, zasypte cukrem (nejlépe třtinovým) a už za necelý týden máte vlastní „vanilkový“ cukr úžasné vůně. My necháváme v nádobě třeba půl roku, jen cukr postupně dosypáváme. Pak vanilku použijeme třeba k ochucení jahodové marmelády, a do nádoby s cukrem vložíme zase novou.
- Přírodní „vanilkový“ cukr získáte také tak, že 1 vanilkový lusk rozmixujete s 250 g cukru krystal.
- K aromatizaci alkoholu: originální voňavý nápoj získáte, když do rumu, medoviny nebo vodky na několik dní vložíte lusk vanilky (pro tento účel se hodí i lusky s nižší vlhkostí, než je ta naše).
- K přípravě dezertů: celý vanilkový lusk vložte do smetany nebo mléka a povařte. Použitou vanilku opláchněte, nechte oschnout a můžete dál různě využít (viz výše).
- K pečení: místo mleté vanilky použijte do těsta vyškrabanou dužinu z lusku – vanilku podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrabte malá černá semínka, která použijete k pečení.
Vanilka z Madagaskaru je považována za nejlepší na světě. Jedinečnost a rozmanitost aromatických složek je dána kombinací klimatických a půdních podmínek, nadmořské výšky, blízkosti moře a také tradičními metodami zpracování. Na rozdíl od mexické vanilky obsahuje vanilka z Madagaskaru až dvojnásobné množství přírodního vanilinu, ve srovnání s indonéskou vanilkou pak navíc ještě další aromatické látky, které jí dodávají výraznou chuť a nezaměnitelnou vůni.
Vanilka se samozřejmě používá při vaření (k připravovanému pokrmu můžete vložit celý lusk, nebo nožem vyškrabat semínka). Má ale své místo i v medicíně, protože stimuluje nervový systém a působí proti revmatismu, v parfémářství se zase podílela třeba na úspěchu slavného parfému Chanel č. 5.
Tipy na použití celé vanilky:
- K aromatizaci cukru: vložte celý vanilkový lusk do uzavíratelné nádoby, zasypte cukrem (nejlépe třtinovým) a už za necelý týden máte vlastní „vanilkový“ cukr úžasné vůně. My necháváme v nádobě třeba půl roku, jen cukr postupně dosypáváme. Pak vanilku použijeme třeba k ochucení jahodové marmelády, a do nádoby s cukrem vložíme zase novou.
- Přírodní „vanilkový“ cukr získáte také tak, že 1 vanilkový lusk rozmixujete s 250 g cukru krystal.
- K aromatizaci alkoholu: originální voňavý nápoj získáte, když do rumu, medoviny nebo vodky na několik dní vložíte lusk vanilky (pro tento účel se hodí i lusky s nižší vlhkostí, než je ta naše).
- K přípravě dezertů: celý vanilkový lusk vložte do smetany nebo mléka a povařte. Použitou vanilku opláchněte, nechte oschnout a můžete dál různě využít (viz výše).
- K pečení: místo mleté vanilky použijte do těsta vyškrabanou dužinu z lusku – vanilku podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrabte malá černá semínka, která použijete k pečení.
Dostupnost
SklademKód: 0205