CLAIRETTE DE DIE GRANDE TRADITION BIO

Víno má krásnou, světle zlatou barvu, s velmi jemnými bublinkami a krásnou pěnou. Ve vůni ucítíte velmi intenzivní tóny muškátu, růže a liči. V chuti je plné (muškát projevuje veškerou svou sílu, s pěknou délkou na patře. 

399 Kč
s DPH


O produktu

Víno je vyrobeno tradiční metodou předávanou z generace na generaci. Po vylisování mošt kvasí při velmi nízké teplotě, poté se tento polokvašený mošt stáčí do lahví. Fermentace částečně pokračuje z hroznového cukru, čímž vzniká přirozeně sladké a šumivé víno s nízkým obsahem alkoholu (7 až 9 %). Po kvašení v klimatizovaném sklepě se usazeniny odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (remuage). Následuje odstřelení kalů zmrazením, bez přelévání nebo filtrace. Plyn pochází výhradně z fermentace.

Malé rodinné bio vinařství RASPAIL Jean-Claude & Fils už po čtyři generace vyrábí proslulá šumivá vína Clairette de Die a Crémant de Die podle dávného rodinného know-how. Na 15 hektarech vinic na kamenitých a slunných stráních v malebné, hornaté oblasti Drôme pracují v ekologickém režimu už od roku 1997.

Přísně dodržují postupy pěstování i výroby vína předávané z generace na generaci, a moderní postupy využívají uvážlivě. Neaplikují pesticidy, chemická hnojiva ani herbicidy, hrozny sklízí a třídí výhradně ručně. Usazeniny vzniklé fermentací odstraňují ručním setřásáním ve speciálním stojanu (rémuage sur pupitre), kde se postupně, po malých částech zvětšuje úhel náklonu lahví. 

Výsledkem jejich poctivé práce a mnohaleté zkušenosti jsou špičková vína s výjimečně lahodnou chutí a jemným perlením, hojně oceňovaná v mezinárodních soutěžích i ve Francii.
 

Složení

100 % Muscat à petits grains

Doporučení

Podávejte při teplotě mezi 4 a 6 °C jako aperitiv, k dezertům a foie gras. 

Dostupnost

Skladem
Kód: 0434
Zbytkový cukr sladké
Barva bílé