LE BRUT DU FOUDRE

Červené víné
2013
AOP GIGONDAS CRU

599 Kč
s DPH


O produktu

Ušlechtilé a rafinované

Hrozny jsou sbírány výhradně ručně. Po 15 měsících v anaerobním prostředí (kvašení bez přístupu kyslíku) je víno šlechtěno v průměru 10 měsíců ve velkých dubových sudech. Nefiltrované víno je nalahvováno – lehká usazenina v lahvi je normální, manipulujte s ní tedy opatrně.

Víno má zářivou barvu s granátovými odlesky. Zpočátku je vůně komplexní, s nádechem garrigue a černých plodů; po provzdušnění se postupně otevře do tónů černého rybízu, moruše, pepře a lékořice. Chuť je zprvu poddajná, plná, se sametovými tříslovinami, později komplexní a strukturovaná.

Před podáváním je třeba nechat minimálně dvě hodiny provzdušnit v karafě.

 


Složení

Odrůdy: 75% Grenache 15 % Syrah 10% Mourvedre a Cinsault

Obsah alkoholu: 14,5%

Doporučení

Doporučujeme podávat při teplotě 15 – 17 °C, například k pečené drůbeži, artyčokům na smetaně nebo zapečeným hřibům.

Dostupnost

Prodej ukončen
Kód: 0043
Zbytkový cukr suché
Barva červené